Nerve

Nerve este romanul aparut sub “protectia” Editurii Leda Edge iar pe parcursul a 304 pagini ne poarta intr-o poveste incitanta cu o actiune complexa.

Cea care a dat viata titlului este Jeanne Ryan, o tanara autoare care reuseste sa detina controlul cititorului atunci cand acesta deschide romanul Nerve, bucurandu-se de intreaga atentie.

La Nerve pana si titlul este captivant deoarece te face sa te intrebi ce anume se ascunde sub frumoasa coperta. Subtitlul, Adevar sau provocare, este menit sa surprinda intreaga esenta a cartii.

Revenind la recenzie, in acest roman o cunoastem pe Vee, personajul feminin al carui nume emana mister ( misterul il vom deslusi spre finalul cartii ), fata din spatele scenei care este responsabila de machiaj. O alta responsabilitate pe care Vee a acceptat-o este supravegherea scenografiei piesei in care joaca prietena ei cea mai buna si baiatul care i-a furat inima.

Eroina noastra este studenta in primul an la Kennedy, este pasionata de teatru, constiincioasa dar timida. Baiatul de care va vorbeam cateva randuri mai sus nu are ochi decat pentru Sydney ( cea mai buna prietena a lui Vee si cea mai populara fata ).

Actiunea se “dezlantuie” cand Vee descopera un joc online in genul adevar sau provocare. Prima provocare consta intr-o competitie plina de adrenalina si culmea e ca aceasta se clasifica in fazele preliminare. De aici incepe adevarata aventura.. Inca nu v-ati convins ca acest roman o sa captiveze?

 “Jocul nu se termina decat atunci cand spunem noi ca se termina.”

Prin intermediul acestui roman descoperim provocari, reguli, decizii. Pentru fiecare provocare acceptata, in joc sunt puse premii la care poti doar visa. Ascuns printre file sta un joc care ne poate pune la incercare limitele psihice iar scrierea poate fi considerata un thriller psihologic, dar unul foarte subtil. Tot aici dam peste tehnici de manipulare, amagire, dorinta si limita.

“Am invatat o lectie interesanta despre celebritate. Cei care par disperati dupa ea sunt oamenii pe care ceilalti isi doresc cel mai putin sa-i vada.”

Citeste si: Recenzie Zeita Orezului – Rani Manicka

Nerve a fost ecranizata iar in rolurile principale ii gasim pe Emma Roberts si Dave Franco. Pentru ca povestea este grozava, va recomand sa cititi cartea si abia apoi sa urmariti filmu.

5 (100%) 6 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here