Trei coroane intunecate

Trei coroane intunecate este o poveste fantasy pe care Kendare Blake ne-o prezinta intr-un mod frumos si autentic.

Trei coroane intunecate face parte din colectia Leda Edge iar printre filele acestei carti descoperim locuri imaginare dar foarte bine construite, decoruri uimitoare si descrieri “lucrate” cu maiestrie.

Kendare Blake plaseaza actiunea in insula Fennbirn departe de continent, chiar in largul marii. Insula aceasta este invaluita in ceata iar accesul aici este destul de riscant. Doar cei chemati puteau ajunge in inima insulei iar daca doresti sa pleci, ceata te va impiedica sa o faci.

Aici le vom urmari pas cu pas pe cele trei surori ( triplete ), Katherine, Mirabella si Arsinoe care se pregatesc pentru Beltane, un festival care anunta castigatorul coroanei.

“Harurile conteaza tot mai putin. Acum coroanele nu se mai castiga, se construiesc prin politici si aliante.”

Totul incepe asa: pentru fiecare generatie, regina naste triplete iar dupa perioada de lauzie aceasta paraseste insula impreuna cu regele consort. Surorile sunt despartite de la varsta de 6 ani si fiecare este luata de catre o familie care apartine unui clan.

Povestea in sine este foarte interesanta iar imaginatia autoarei depaseste orice limita. Personajele sunt conturate cu delicatete si cu mare atentie. Fiecare dezvolta o proprie personalitate si un propriu drum.

“Niste globuri mari si negre pe o fata bolnavicioasa. Cand se uita in oglinda isi vede corpul ca pe niste piese separate. Oase. Piele. Sange prea putin…De multe ori se intreaba daca surorile ei sunt la fel de slabe.”

Trei coroane intunecate este despre lupta de a iesi in fata, o lupta pe viata si pe moarte in care nu iti permiti sa pierzi. Pentru a deveni Regina Incoronata este nevoie de mult mai mult decat de originea regala. Aceasta batalie incepe atunci cand surorile implinesc 16 ani.

“Ultima regina ramasa in viata primeste coroana.”

Lectura Placuta!

5 (100%) 3 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here