zeita orezului

Zeita Orezului este “o saga malaysiana”, o poveste imbibata in sunete, peisaje si mirosuri care inconjoara sec. XX in Malaezia.

Tot aici, printre filele cartii Zeita Orezului, descoperim o lume exotica, senzuala, plina de traditii, mituri si magie. Povestea parcurge viata a patru generatii din care fac parte binecunoscutele sentimente e tradare, dragoste, regasire, pierdere.

Rani Manicka isi incepe randurile cu povestea lui Lakshmi ( numele zeitei hinduse a bogatiei si a frumusetii ) din Ceylon care lasa in urma copilaria si se marita la frageda varsta de 14 ani, cu un barbat matur din Malaysia. Aceasta este amagita de iluzia unei vieti pline de bogatii insa, inchipuirile ii se dizolva in momentul in care ajunge la casa barbatului si descopera avutia acestuia: o cocioaba si o manuta de pamant. Cea mai mare dezamagire o intampina atunci cand afla ca salariul barbatului ( 220 riggiti ) este arvunit de catre camatari.

„M-am nascut in Ceylon in 1916, intr-o vreme cand spiritele mergeau pe pamant asemenea oamenilor.”

Lakshim se dovedeste o fi o fire puternica, agera si luptatoare deoarece incepe sa economiseasca si sa puna bazele unei familii. Intregu-i neam ( cei 6 copii, nepoti si stranepoti ) ii pastreaza o imagine mareata si anume cea de zeita orezului.

Scrierea poate fi numita un portret intens al sentimentelor care invaluie o familie dar si un portret complex al unei femei care, este descrisa fie prin putere, iubire sau frumusete.

„O femeie indragostita va dori intotdeauna mai mult. O prostituata vrea doar continutul din  portofelul  unui  barbat . Dar o femeie indragostita vrea sa stie ce contine  inima unui barbat si daca imaginea ei este gravata pe peretii acesteia. „

Intreg romanul se invarte in jurul lui Lakshmi, zeita orezului care ne arata o deosebita putere asupra tuturor personajelor datorita curajului cu care lupta pentru familia sa.

Citeste si: Recenzie Tocilara de la geek la sic – Holly Smale

Daca sunteti pregatiti pentru o lectura plina de traditii, mituri, sentimente marete, putere si nu numai, va recomand cu drag sa va indreptati atentia spre Zeita Orezului, o poveste complexa si bine structurata.

 

5 (100%) 3 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here