chiftele vegetariene

Aceasta reteta de chiftele vegetariene este foarte practica, se prepara usor si nu contine multe calorii.

 

Daca te-ai saturat de preparatele clasice poti sa apelezi cu incredere la aceasta reteta care este plina de vitamine si energie.

 

Ingrediente necesare  reteta chiftele vegetariene:

3 cani cu flori de conopida ( aproximativ o conopida medie )

4 oua

¾ cana cu ingrediente uscate precum pudra de migdale, faina de ovaz si pesmet

3 cani cu seminte de quinoa ( gatite ) sau putem opta pentru orez brun fiert

2 linguri de sare kosher

1 lingura ( cu varf ) de condimente: boia de ardei, pudra de chilli, chimion

Ulei de masline

Mod de preparare chiftele vegetariene:

Incepem prin a fierbe florile de conopida pentru aproximativ 5 minute, in apa cu sare. Cand acestea sunt gata fierte trebuie sa faramam usor cu furculita dupa care le lasam la scurs.

Este randul semintelor de quinoa sau a orezului brun, in functie de preferintele fiecaruia. Asadar, le punem intr-un blender alaturi de conopida si le amestecam pana cand ajung la consistenta unei paste usor grunjoase.

Mutam amestecul obtinut intr-un bol mai mare si incorporam si restul ingredientelor. Amestecam astfel incat totul sa devina o compozitie omogena la fel ca cea a chiftelelor clasice.

Pentru a termina de preparat delicioasele chiftele vegetariene trebuie sa formam “bile” de dimensiunea dorita si sa le trecem prin faina sau pesmet.

Intr-o cratita vom incinge uleiul de masline si lasam chiftelele sa se prajeasca cate 2-3 minute pe fiecare parte ( la foc mediu ). Cand acestea sunt gata le vom scoate pe un servetel de hartie astfel incat sa se absoarba uleiul care este in plus.

Citeste si: Oua scotiene sau chiftelute cu oua

Preparatul nostru se poate servi alaturi de o salata sau alaturi de sosul preferat.

Ingredientele de mai sus sunt proportionate pentru 12 portii. Parte buna este ca o singura portie contine doar 20 de calorii.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here