Creveti pane

Poti pregati acesti creveti pane cu sos de ustoroi pentru serile petrecute in familie sau alaturi de prieteni.

 

In Spania, se servesc creveti pane cu sos se usturoi pe post de tapas, gustari mici iar pentru a obtine un preparat cat mai gustos, se folosesc creveti proaspeti.

Este o gustare delicioasa iar crusta crocanta le ofera o textura perfecta. Alaturi de sosul de usturoi fac senzatie.

Ingrediente necesare pentru creveti pane cu sos de usturoi :

1 litru de apa

1 cana si jumatate de amidon de porumb

500 de grame de creveti decorticati

2 cani de pesmet

2 oua

5 cani cu ulei de floarea soarelui ( pentru prajit )

Sare dupa gust

4 catei de usturoi

100 de grame de smantana

Mod de preparare creveti pane cu sos de usturoi :

Intr-o tigaie adanca vom incinge uleiul.

Alegem un bol mare in care adaugam apa, amidonul de porumb si ouale. In amestecul cu amidon vom inmuia crevetii pana cand acestia vor fi complet acoperiti. Dupa acest procedeu ne pregatim sa dam crevetii prin pesmet, astfel incat, din nous a fie foarte bine acoperiti. Acest lucru il vom face pentru fiecare crevete in parte.

Pe rand, prajim fiecare crevete in ulei, pana cand devine usor auriu iar crusta este tare. Usturoiul il pisam cu putina sare si il frecam cu ajutorul unei lingurite cu uleiul de masline. Adaugam smantana si amestecam bine.

In acest fel am preparat o delicioasa gustare de creveti pane servita alaturi de sosul de usturoi.

  Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here