ghiveci de legume

Ghiveciul de legume este un preparat versatil si poate fi folosit pe post de garnitura dar se poate servi si simplu.

 

Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti, poti opta pentru un delicios ghiveci de legume, pe care il poti savura chiar si in perioada postului.

In plus, legumele sunt alimente foarte sanatoase, pline de vitamine si ne ofera necesarul de energie.

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume ( 8 portii ):

  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi medii
  • 2 cepe
  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 3-4 cartofi
  • O mana de fasole verde
  • O mana de mazare ( din conserva sau de la congelator )
  • 1 foaie de dafin
  • Pasta de tomate
  • Marar verde
  • 1 lingurita de cimbru

Mod de preparare Ghiveci de legume:

Pentru inceput trebuie sa spalam si sa curatam legumele. Vanata se va decoji doar partial iar ceapa o taiem si o lasam la calit in 2-3 linguri de ulei.

Adaugam ardeii taiati ( cubulete / fasii ), morcovii ( rondele ) si cartofii, dupa care lasam ingredientele sa se caleasca impreuna. Dupa aproximativ 5 minute adaugam 2 cani cu apa.

Dupa ce amestecul a dat in clocot de vreo 3-4 ori, vom adauga vanata, dovleceii ( taiati cubulete ), fasolea si mazarea.

Citeste si: Chiftele cu legume

Condimentam preparatul cu dafin si cimbru, acoperind din nou cu apa, atat cat sa acopere legumele.  Dupa ce s-au gatit bine, adaugam si pasta de tomate si putin marar verde.  La final, adaugam deliciosului ghiveci de legume, sare si piper in functie de gust.

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here