Risotto cu ciuperciRisotto cu ciuperci este foarte usor de preparat iar timpul pe care il petrcem in bucatarie este de aproximativ 20 minute.

Chiar daca ati auzit ca risotto cu ciuperci este un preparat complicat care ne de batai de cap, nu este deloc asa. Ai nevoie de putina organizare iar restul va decurge de la sine. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti ingredientele dinainte.

La acest preparat cel mai important este orezul, care trebuie sa fie special pentru risotto, carnaroli sau arborio. Aceste tipuri de orez sunt numai bune pentru risotto deoarece vor conferi o consistenta cremoasa iar bobul de orez ramane intreg.

Ingrediente necesare pentru risotto cu ciuperci :

500 g de ciuperci

250 g de orez arborio

1 litru supa

4 linguri cu ulei

50 g de parmezan ras

1 ceapa tocata marunt

50 g de unt

½ legatura de patrunjel

Putin cimbru

Sare si piper

Mod de preparare risotto cu ciuperci :

Un lucru important la aceasta reteta este amestecarea continua. Punem pe rand cate un polonic de supa peste orezul calit impreuna cu ceapa. Amestecam cu rabdare pana cand supa se evapora aproape de tot.  Dupa ce supa s-a evaporat, adaugam un alt polonic de supa continuand sa amestecam.  Continuam in acest fel pana cand orezul este gatit si risotto-ul este cremos. Orezul trebuie sa ramana putin crocant in interior iar consistenta trebuie sa fie cremoasa si lejera, nu ca la pilaf.

Citeste si: Cartofi cu ciuperci, bunatati la tava

Acest proces dureaza aproximativ 15 minute. La final, adaugam in risotto un cubulet de unt si parmezanul ras. Il lasam la odihnit pentru cateva minute. Daca credem ca este nevoie, la final, mai putem adauga un polonic de supa pentru a corecta consistenta.

Pont : Parmezanul ingroasa usor consistenta.

Adaugam ciupercile peste risotto si am obtinut un delicios risotto cu ciuperci.

Din cantitatile acestei retete vor iesi 4 portii de risotto cu ciuperci.

 Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here