rulada cu mascarpone

Rulada cu mascarpone este un preparat complex care, pe langa faptul ca este foarte gustos, ne incanta privirea cu un aspect placut.

Acest desert nu este foarte dificil de realizat iar timpul pe care trebuie s ail alocam prepararii nu depasese 50 de minute.

Ingrediente necesare pentru rulada cu mascarpone

Pentru pasta decorativa:

1 albus

40 gr. de faina

30 gr. de zahar pudra

30 gr. de unt

Pentru blat:

180 gr. de zahar tos

4 oua mari

120 gr. de faina

40 gr. de cacao

1 praf de sare

Pentru umplutura:

125 gr. de mascarpone

1 lingura cu zahar

250 ml. smantana (pentru frisca)

40 gr. de ananas si papaya (confiate)

Mod de preparare rulada cu mascarpone

Pasta decorativa:

Pentru aceasta pasta vom mixa toate ingredientele. In continuare avem nevoie de un sprit cu varful simplu cu ajutorul caruia spriam modelul dorit (intr-o tava de 31x31cm.+hartie de copt). Tava se baga la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute.

Blatul:

In primul rand preincalzim cuptorul la 190 de grade, dupa care putem separa albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adaugam 130 gr. de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

Urmeaza galbenusurile pe care le batem spuma cu 50 gr. de zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, se deschid la culoare, iar zaharul este dizolvat aproape complet.

Cu ajutorul unei spatule vom amesteca albusurile cu galbenusurile si incorporam (usor) faina cernuta in compozitie. In continuare vom scoate tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam frumos.

Tava se lasa in cuptor aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem tava din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam (cu tot cu hartie). Invelim rezultatul intr-un prosop umed si curat.

Crema:

Pentru prepararea cremei trebuie sa mixam 50 ml. de smantana (pentru frisca) cu mascarponele.  Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul. Mascarponele se adauga in frisca si se mixeaza pana la omogenizare. Urmeaza sa adaugam si fructele confiate. Amestecam.

Citeste si: Rulada cu fructe

In final, dupa ce s-a racit taiem marginile , umplem blatul cu crema si mai lasam rezultatul la frigider pentru 3 ore.

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here