a doua piele
 Pe masura ce pielea imbatraneste, devine mai putin ferma si elastica. Din aceasta cauza pielea pierde din capacitatea sa de a ne proteja impotriva temperaturilor extreme, impotriva toxinelor, microorganismelor, radiatiilor si a altor tipuri de leziuni.

“A doua piele” sau pielea artificiala, este creatia oamenilor de stiinta de la M.I.T ( Institutul de Tehnologie din Massachusetts ) si Harvard. Acest grup de cercetare a anuntat recent crearea unui nou material care protejeaza, catifeleaza si intinde pielea redandu-i un aspect ferm. Efectul acestui material va fi foarte vizibil, pielea noastra aratand tanara si sanatoasa.

Barbara Glichrest, dermatolog la Spitalul General din Massachusetts, a declarat ca “ Este dificil sa creezi materiale asemanatoare pielii.  Incercam sa punem pe picioare acest proiect ( pielea artificiala )  de ceva timp, insa materialele dezvoltate pana in prezent nu au functionat deoarece nu erau suficient de flexibile si confortabile sau erau iritante si nu se puteau adapta schimbarilor obisnuite ale pielii.

 

Cum functioneaza “ a doua piele “ ?

Spre deosebire de rezultatele anterioare care aveau aspect de “ autocolant “, materialul dezvoltat de cercetatorii de la M.I.T , Spitalul Massachusetts si mai multe laboratoare private, este proiectat sa fie comod si transparent.

loading…Este vorba de un polimer sintetic realizat pe baza de silicon, care cuprinde doua etape de aplicare. In prima etapa vom unge o parte a corpului aleasa de noi , cu un gel invizibil, iar in a doua etapa, cu o crema. Reactiile dintre cele doua unguente duc la formarea unei pelicule subtiri, pe care o numim piele artificiala sau “ a doua piele “.

Acest proiect a fost testat pe 170 de subiecti. De asemenea, toate ingredientele folosite la formarea pielii artificiale sunt sigure si acceptate de Food and Drug Administration si au fost selectate pentru proprietatiile mecanice, elastice, si optice. Deci, „a doua piele” nu este doar subtire, respirabil si imperceptibil, ci, si imita pielea tanara si sanatoasa pentru aproximativ 24 h. Studiile efectuate pana in prezent nu au aratat dezvoltarea de iritatii sau alergii.

In primele teste, cercetatorii au reusit sa elimine pungile de sub ochi si sa imbunatateasca  hidratarea pielii.

 

In plus, se lucreaza la utilizarea pielii artificiale pe o scara mai larga ( nu doar ca aspect estetic ) , cum ar fi utilitatea ei in tratarea eczemelor sau a altor afectiuni ale pielii sau impreganrea ei cu lotiune solara, ceea ce ne scapa de grija cancerului de piele.

Sursa: MIT.edu

5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here