Salata de capsuni cu portocale si menta

Ingrediente:

 

3 portocale
350 gr capsuni
2 linguri zahar
2 fire menta
1 lingurita cu varf amidon

 

 

Salata de capsuni cu portocale si menta

Mod De Preparare:

 

  1. Intr-o oala stoarcem sucul de la o portocala, apoi in sucul portocalei razuim coaja de la 1/2 portcala
  2. Vom curata celelalte doua portocale de coaja, si se scot feliile pe care le vom pune intr-un bol
  3. In oala mai adaugam zaharul si un fir de menta, dupa care punem la fiert la foc mic timp de 5 minute. Dupa ce strecuram sucul, il punem inapoi in oala si adaugam amidonul pe care l-am dizolvat intr-o lingura de apa rece. Apoi vom pune la fiert pt ina 1-2 minute, pana cand vedem ca sosul se ingroasa asemenea unui sirop, si vom obtine aproximativ 3/4 cana de sos
  4. Vom lasa sosul sa se raceasca complet.
  5. Vom taia capsunii in patru peste feliile de portocale.
  6. Restul de menta o tocam marunt si adaugam sosul racit peste ea. Putem servi imediat, sau putem pastra la frigider 2 oare pt ca fructele sa se macereze. Nu lasati mai mult de 2 ore la frigider fiindca capsunii se pot inmuia si sa coloreze sosul.

Pofta buna 🙂

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here