salata de cartofi

Salata de cartofi cu ridichi este un aperitiv rece cu un gust foarte placut si nu necesita un timp lung de pregatire. Ridichile ofera textura si culoare.

 

Ingrediente necesare pentru salata de cartofi cu ridichi :

1 kg de cartofi

4-5 fire de ceapa verde ( folosim atat partea alba cat si o buna parte din frunze )

12 ridichi rosii

50 ml ulei de masline extravirgin

2 linguri de mustar Dijon

Zeama de la o lamaie

1 lingurita cu miere de albine

Sare si piper in functie de gust

Mod de preparare salata de cartofi cu ridichi :

Fierbem cartofii in coaja timp de 15-20 de minute ( atentie sa ne devina extra moi). Dupa ce ii clatim sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem in felii.

Spalam ridichile si le feliem sau le taiem in sferturi, dupa bunul plac. Cartofii si ridichile se pun intr-un castron mare. Pastram cateva felii de ridichi pentru a le presara deasupra salatei la final.

E timpul sa preparam dressing-ul cu mustar. Punem mustarul intr-un castron ( mai micut ) si turnam uleiul de masline in fir subtire in timp ce amestecam continuu. Sosul se va lega exact ca o maioneza. Adaugam si zeama de lamaie, mierea de albine, batem bine cu o furculita si asezonam cu sare si piper in functie de gust. Daca sosul este prea vascos, se poate dilua cu 1-2 linguri de apa rece. Adaugam cepa verde taiata in rondele fine si turnam sosul peste cartofi si ridichi.

Amestecam salata cu grija si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam salata de cartofi la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Daca nu aveti rabdare, o puteti servi si calda, imediat ce am terminat prepararea ei.

Inainte de servire presaram pe deasupra bucatile de ridichi ramase. Aceasta salata de cartofi cu ridichi merge foarte bine langa orice tip de carne doriti.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here