samsung galaxy tap irisCompania Coreeana Samsung, tocmai a lansat prima tableta cu functie de scanare a irisului, fiind primii care au implementat aceasta metoda de autentificare biometrica in dispozitivele mobile.

Aceasta tableta poarta numele de Samsung Galaxy Tab Iris si a fost creata special pentru structurile guvernamentale din India dar si pentru companii si institutii publice. Intr-un cuvant, a fost creata pentru cei care au nevoie de un sistem de securitate mai puternic decat un simplu cititor de amprente.

Acest dispozitiv este certificat pentru utilizarea de UIDAI (Unique Identification Authority of India), o agentie guvernamentala care colecteaza datele biometrice si demografice intr-o baza de date centrala, cu privire la rezidenti si le distribuie acestor cetateni un numar unic format din 12 cifre numit Aadhaar (care este controlat de catre autoritatea unica de indentificare din India ). Ceea ce inseamna ca Samsung Galaxy Tab Iris permite guvernului o confirmare rapida a identitatii indivizilor pentru servicii de pasapoarte, servicii bancare, sistem de educatie, sanatate si altele.

 

 Samsung Galaxy Tab Iris nu are specificatii impresionante. Are un display cu diagonal de 7 inch si o rezolutie WSVGA de 1024×600 pixeli, un procesor quad-core de 1,2 GHz.  Dispune de o memorie RAM de 1,5 GB si 8 GB spatiu de stocare cu posibilitatea de extindere pana la 200 GB numai cu ajutorul unui card microSD si cu un acumulator de 3.600 mAh. Pe prima tableta cu functie de scanare a irisului ruleaza un software Android 5.0 Lollipop si are o singura camera foto/video de 5 megapixeli si un sistem infrarosu (care integreaza scanner-ul  “ Iris Camera”). Aceasta tableta mai vine echipata cu Bluetooth 4.1, WiFi 802.11n si alimentare printr-un port micro-USB.

   Samsung Galaxy Tab Iris este disponibil numai pe comanda. Deoarece nu este conceputa pentru clientii de zi cu zi, aceasta  tableta cu functie pentru scanarea irisului, ofera securitate avansata la un pret destul de accesibil si avantajos, undeva in jurul sumei de 200 de dolari.

loading…


5 (100%) 1 vote

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here