samsung

Se zvoneste ca compania Samsung va urma sa cumpere actiuni la un producator auto din China.

 

Dupa cum bine stim, in prezent, piata smartphone-urilor nu se descurca foarte bine din cauza valului de smartphone-uri produse de companiile chinezesti la preturi accesibile, iar Samsung este una dintre companiile afectate de situatia actuala. In aceste conditii, nu este de mirare ca au creeat o echipa care sa se ocupe de dezvoltarea produselor pentru industria auto.

De pe News.ro aflam ca : Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri si cipuri din lume, a creat o echipa pentru dezvoltarea activitatilor legate de industria auto, fiind in cautarea unui nou motor de crestere pe fondul incetinirii industriei globale a smartphne-urilor.

Daca ne luam dupa cele mai noi informatii, Samsung este pregatit sa faca un pas important catre piata auto iar coreeni se pregatesc sa cumpere un numar de actiuni la BYD, producatorul auto chinez. In prezent, acesta se ocupa de fabricarea masinilor electrice iar investitia din partea Samsung il va ajuta la o dezvoltare mai rapida.

Intr-un comunicat oficial lansat de Samsung, scrie ca : Cea mai noua investitie are rolul de a intari afacerile cu piese de masini si piese de smartphone-uri ale celor doua companii. Vrem sa discutam despre colaborarea pe mai multe planuri, pe parcursul timpului”. In ultimii ani, tot mai multi producatori auto dar si companiile din sectorul tech au incheiat parteneriate, orientandu-se asupra masinilor autonome, masinilor electrice si componentelor necesare fabricarii lor.

BYD se bucura de sustinerea Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett dar inca nu se stie cu preczie ce suma va cheltui Samsung. In unele surse se mentioneaza o investitie care se invarte in jurul sumei de 450 de milioane de dolari, insa oficialii chinezi au negat aceste informatii.

Valoarea actiunilor BYD a crescut cu 1,2% reusind sa atinga cel mai mare nivel din ultimii trei ani. Prin urmare, compania se asteapta la un profit semestrial cu 17,4% mai mare decat cel anuntat in trecut.

Sursa: www.reuters.com

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here