sirop de visine

Acest sirop de visine este o bautura perfecta pentru zilele calduroase de vara, exact ceea ce avem nevoie pentru a ne racori gustand in acelasi timp, o aroma delicioasa.

Pentru a prepara siropul de visine nu este nevoie sa pierdem prea mult timp si nici bani deoarece este o bautura “economica”. Si da, ati citit bine: sirop de visine fara fierbere. Este posibil!

Ingrediente necesare:

  • Visine
  • 1 kg. de zahar

Mod de preparare sirop de visine:

In primul rand trebuie sa spalam bine de tot visinele si sa le scoatem samburii.  Pasul urmator consta in punerea visinelor intr-un vas, impreuna cu kilogramul de zahar. Le amestecam pe cat posibil si punem vasul in frigider. Vasul va ramane la rece pana cand tot zaharul se topeste si se va forma un sirop destul de gros. Pe parcursul “cazarii” in frigider, mai putem amesteca din cand in cand.

Cand tot procesul este gata, scoatem visinele din sirop si le lasam sa se scurga. Siropul obtinut se serveste cu apa plata sau cu apa mineral. Pentru un plus de racorire, putem adauga cuburi de gheata atunci cand il servim.  Se va pastra tot la frigider. Foarte simplu, nu?

Ei bine, daca am invatat sa preparam un sirop rapid fara sa fim nevoiti sa stam langa aragaz, sa vedem si de ce e bine sa consumam visine.

Visinele au un indice glicemic mai scazut decat ciresele si un nivel mai mare de vitamina C si antioxidanti. Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit ca pentru 90% din oamenii care au baut suc de visine inainte si dupa exercitii, recuperarea a avut loc in mai putin de 24 de ore.

Citeste si: Suc de pepene rosu, o bautura hranitoare

Asta nu este tot! Visinele au si proprietati antiinflamatorii ( datorita pigmentilor de antocianina ), reusind sa reduca inflamatiile si sa calmeze durerile din organism.

Cat de bine suna acum siropul de visine? Eu va doresc sa il savurati cu placere!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here