Skoda KodiaqSkoda Kodiaq este noul SUV de talie mare al constructorului ceh si va reprezenta varful de gama.

 

Skoda Kodiaq va avea o parte frontala dominata de grila tridimensionata, celebra Skoda, care va fi flancata de blocuri optice extrem de ascutite, echipate cu tehnologie LED.

Cehii au emis un comunicat de presa in care ne dezvaluie patru imagini cu cele mai importante detalii de design a modelului Skoda Kodiaq.  Asadar, observam capota motorului cu o nervura central care se termina cu logo-ul brandului. Stopurile ( in partea posterioara ) reiau aceeasi forma ascutita, cu LED-uri in forma literei C.

 

Noul SUV va avea un interior foarte incapator, portbagajul fiind de 720 litri ( capacitate ) in conditii normale si 2065 de litri cand ambele banchete sunt rabatate. In premiera pentru gama Skoda, Skoda Kodiaq este un model cu sapte locuri.

Alte tehnologii de care va beneficia acest model sunt Area View (un sistem de camere cu vedere la 360 de grade), Manoeuvre Assist (in marsarier, sistemul franeaza atunci cand detecteaza un obstacol) si Tow Assist (atunci cand SUV-ul are o remorca si merge cu spatele, sistemul preia controlul directiei).

Skoda Kodiaq va avea doua sisteme importante care sunt grupate in jurul unui centru complex de multimedia. Primul se va numi Infotainment Online si va avea rolul de a conecta masina cu informatii de pe internet si o navigatie in timp real. Al doilea se va numi Care Connect cu atributia de a avea grija de pasagerii sai, ceea ce inseamna ca in momentul in care un airbag este activat, sistemul va apela serviciile de urgenta si de asistenta.

Alte detalii despre acest model cat si despre pret le vom afla dupa premiera mondiala care va avea loc in data de 1 septembrie 2016, la Berlin.

Dotari de serie sau optionale ( detaliate ), disponibile pe Skoda Kodiaq :

  •  Disponibilitate pana la 7 locuri, scaunul pasagerului din dreapta fata se poate rabata putand fi incarcate obiecte cu lungimea de pana la 2.9 metri
  • sistem Area View – reda pe ecranul din masina diferite perspective ale zonei din vecinatate. Sunt folosite camere video cu unghi larg integrate in fata si in spatele masinii, cat si in oglinzile laterale. Astfel pot fi redate imagini din perspectiva aeriana, dar si imagini panoramice, de 180 de grade, cu zonele din fata si din spatele automobilului
  • sistem Tow Assist – cand este tractata o remorca, acest sistem preia controlul directiei la mersul cu viteza mica in marsarier
  • sistem Manoeuvre Assist – franeaza masina imediat ce in spatele acesteia este detectat un obstacol
  • servicii online mobile Skoda Connect – sunt impartite in doua categorii: serviciile Infotainment Online, care ofera mai multe informatii si navigatie in timp real si serviciile Care Connect, care permit accesul de la distanta, asigurand totodata asistenta. In Care Connect este integrata si functia Emergency Call (e-Call), care initiaza automat un apel de urgenta in cazul unui accident ce a dus la activarea unui airbag.

Sursa: gadget.ro

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here