sos de chili

Popularul sos de chili se gaseste in comert sub diverse forme, insa pentru a evita consumul de conservanti alimentari, va recomand sa il pregatiti in casa din ingrediente naturale. Prepararea acestuia nu necesita foarte mult timp iar aroma lui ne va incanta de fiecare data cand ne dorim un gust picant.

 Ingrediente necesare pentru sos de chili :

  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina, rase
  • 1 lingurita rasa de usturoi granulat
  • 1 plic chili, pudra (15 gr )
  • ½ lingurita cu chimen macinat

Mod de preparare sos de chili :

Primul pas consta in incalzirea uleiului dupa care adaugam faina. Amestecam bine cele doua ingrediente, la foc mic, pana cand faina absoarbe uleiul si devine asemenea unei paste.

Adaugam restul ingredientelor si omogenizam. Apoi, putem incepe sa adaugam 2 cani cu apa fierbinte, intr-un mod lent, putin cate putin. Pentru a evita cocoloasele vom amesteca cu telul. Cand compozitia incepe sa se subtieze putem grabi modul in care turnam apa.

Dupa ce am adaugat toata apa necesara, fierbem totul pentru 5 minute la foc mediu, pana cand sosul de chili incepe sa se ingroase putin. Consistenta sa trebuie sa fie asemanatoare cu cea a smantanii de frisca.

Dupa ce se raceste putem turna pasta obtinuta intr-o sticla si o pastram la frigider.

Am obtinut un sos de chili sanatos, gustos si cel mai important este faptul ca l-am preparat in casa . Il putem adauga peste mancarea preferata ori de cate ori avem nevoie de acest sos de chili.

loading…


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here