sos-piri-piri

Reteta de sos piri piri sau “ diavolul African”, este originara din estul Africii dar a fost popularizata si in Europa.

 

Acest sos se prepara din ardei piri piri insa, daca nu ii ai la indemana, poti folosi si traditionalii ardei iuti romanesti, mici si rosii.

In Africa, acest sos se foloseste la tocanite si la supe, fiind considerat cel mai iute sos care exista in lume.

Ingrediente necesare Sos piri piri :

  • 3 ardei iuti rosii / piri piri
  • 1 lingurita rasa pasta de ardei ( sau 1/3 ardei gras rosu )
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita de ghimbir data pe razatoarea mica
  • 1 lingurita de boia dulce
  • ½ lingurita de usturoi granulat ( sau 2 catei de usturoi )
  • ½ lingurita de chimion ( cumin ) sau o lingurita de oregano uscat
  • 100 ml de ulei
  • ½ lingura de otet alb
  • 50 ml de suc de lamaie
  • 2 linguri de wiskey

 

Mod de preparare Sos piri piri :

Este probabil cea mai simpla reteta de sos. Incepem prin a curata ardeii iuti de samburi. Daca dorim ca sosul sa fie mai picant, atunci putem lasa cativa samburi atasati de nervuri.

Citeste si: Sos de Chili, reteta direct de pe taramul Mexican

Continuam prepararea sosului prin asezarea ingredientelor intr-un blender. Mixam foarte bine pana cand obtinem o pasta. Acest sos iute se pastreaza intr-o sticla. Nimic mai simplu!

 

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here