spectacles

Snapchat are un nou obiectiv, si anume lansarea ochelarilor  Spectacles, ochelari care pot inregistra clipuri video din perspectiva utilizatorului.

 

Snapchat este o aplicatie cu functii simple, care totusi a reusit sa atraga atentia multor tineri. De asemenea, are si filtre foarte amuzante si un sistem robust de mesagerie, care iti permite sa trimiti mesaje cu o durata de viata de doar 10-15 secunde. Creatorul acestei retele este Evan Spiegel iar in anul 2013 a refuzat o oferta de miliarde de dolari, facuta de Mark Zuckerberg.

Revenind la subiectul nostru, ochelarii inteligenti Spectacles sunt echipati cu o camera care inregistreaza 10 secunde in timp real din viata noastra. Aceasta inventie este si primul dispozitiv inteligent creat de companie, de cand aceasta a fost fondata in urma cu 5 ani.

Spectacles este dedicat persoanelor care doresc sa impartaseasca cu prietenii de pe Snapchat, clipuri video din viata personala de zi cu zi. Acesti ochelari sunt dotati cu o camera foto care are un obiectiv cu o deschidere larga de 115 grade, caracteristica aleasa pentru a simula cat mai mult perspectiva ochiului uman.

Ca si design, la prima vedere par o pereche de ochelari de soare cu un aspect obisnuit. Ochelarii inteligenti sunt disponibili intr-o singura forma si avem posibilitatea de a alege dintre culorile negru, albastru si rosu.

Cum inregistram un clip video cu Spectacles?

Foarte simplu. Tot ce trebuie sa facem este sa spectaclesapasam pe butonul fizic amplasat pe rama. Chiar daca inregistrarea dureaza 10 secunde, aceasta poate fi prelungita cu o a doua sau cu a treia apasare de buton, cu inca 10 secunde. Acest lucru inseamna ca durata maxima de inregistrare creste la 30 de secunde. Deocamdata nu se stie in ce rezolutie vor fi realizate filmarile.

Ochelarii Spectacles pot fi folositi si fara un smartphone deoarece sincronizarea materialelor se realizeaza atunci cand telefonul este la indemana. Sunt compatibili atat cu Android cat si cu sistemul de operare iOS. Utilizatorii de Android trebuie sa faca transferul prin Wi-Fi, in timp ce pe iOS poate fi realizat si un transfer Bluetooth la calitate video mai scazuta, pe langa transferul prin tehnologie Wi-Fi.

Cat despre autonomie, acesti ochelari inteligenti vor fi capabili de functionare o zi intreaga dupa o incarcare completa. Pachetul Spectacles se livreaza cu incarcator de priza si cu un toc portabil cu acumulator integrat. Acest acumulator integrat poate incarca ochelarii complet de 4 ori.

Pentru inceput se va livra un numar limitat de astfel de dispozitive iar pretul este de 130 de dolari.

Sursa: techcrunch.com


Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here