supa cu fructe

Suedezii iubesc atat de mult supele incat au inventat supa cu fructe.  In Stockholm exista chiar si o traditie pastrata din timpuri vechi si anume ca joia sa fie zi de supa.

 

Supa cu fructe este usor de pregatit, consistenta si are un gust dulce si aromat. Supele dulci de fructe sunt specifice in Stockholm, mai ales cele de afine si macese, care se servesc reci sau calde.

In functie de preferinte sau de ce aveti la indemana, puteti adauga in aceasta supa cu fructe, diferite ingrediente si condimente astfel incat sa puteti experimenta gusturi diferite.

Ingrediente pentru supa cu fructe ( 3 portii ) :

  • 1,2 l de apa
  • Jumatate de cana cu struguri
  • Jumatate de cana cu mere uscate, tocate fin
  • Jumatate de cana de caise uscat, tocate fin
  • Jumatate de cana de prune fara samburi, tocate fin
  • O lingura de tapioca perlata
  • Un baton de scortisoara
  • Un anason stelat ( optional )
  • O cana cu suc de fructe ( merisoare sau mere )

Mod de preparare supa cu fructe :

Primul pas este sa aducem apa la punctual de fierbere. Fructele uscate, tapioca perlata, batonul de scortisoara si anasonul stelat le amestecam, dupa care reducem focul la nivel mediu si le mai lasam la fierbere pentru aproximativ 25 de minute. Adaugam sucul de fructe si mai lasam la fiert inca 5 minute. Dupa scurgerea timpului necesar, vom scoate batonul de scortisoara si anasonul.

Sfat extra : Pentru un plus de gust, putem adauga deasupra supei ( in momentul servirii ) bucatele de piscoturi sau de fursecuri.

Supa cu fructe este gata in 30 de minute si se poate servi calda sau rece, la mic-dejun, pranz sau desert.  Aceasta supa se pastreaza in recipient de plastic, deci o puteti lua cu dumneavoastra la service si va puteti bucura de o gustare sanatoasa si delicioasa.

 

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here