Aceasta tarta cu struguri este un desert delicios pe care il putem savura odata cu sosirea toamnei si aparitia strugurilor.

Cu un nivel de dificultate care tinteste spre mediu, tarta cu struguri este un adevarat deliciu pentru intreaga familie. Ingredientele prezentate sunt suficiente pentru 6 portii insa, daca doriti o cantitate mai mare, le puteti dubla sau tripla, in functie de necesitate.

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 150 gr. unt
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 ou mare
  • esenta de vanilie
  • 250 gr. faina
  • un praf sare

Ingrediente necesare pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 350 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat avem nevoie doar de boabe de struguri, de preferinta albi.

Mod de preparare (Blat):

Incepem cu prepararea blatului pentru tarta cu struguri.  Asadar, vom bate untul cu zaharul si cu praful de sare, pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Apoi adaugam vanilia si oul, incorporand faina si amestecand aluatul pana obtinem o bila omogena. Aluatul invelit in folie de plastic il punem la congelator pentru 30 de minute.

Cand s-a racit bine si s-a intarit, asezam aluatul pe un blat cat mai bine infainat. Il intindem intr-o foaie considerabil mai mare decat tava de tarta, rulam aluatul pe sucitor si il asezam in tava de tarta. Vom elimina excesul de pe margine si vom inteapa blatul de tarta in cat mai multe locuri, pentru a preveni cresterea lui.

Tava se lasa la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos.

Mod de preparare (Crema):

In timp ce laptele se lasa la fiert, batem galbenusurile cu 2 linguri de zahar, astfel incat sa obtinem o crema deschisa la culoare. Incorporam amidonul iar dupa ce laptele a ajuns la punctul de fierbere, il punem peste galbenusuri putin cate putin, amestecand energic.

Compozitia o punem inapoi in cratita la fiert si amestecam pana ce se ingroasa. Turnam crema de vanilie intr-un alt recipient si o acoperim cu folie de plastic pana se raceste.

In incheiere vom bate frisca cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie dupa care  incorporam frisca in crema de vanilie cu miscari de sus in jos, pana la omogenizare. Crema obtinuta se intinde in blatul de tarta, apoi ornam cu boabele de struguri albi.

Tarta cu struguri este gata, aspectuoasa si savuroasa, perfecta pentru o zi de toamna.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here