tarta fara coacere

Tarta fara coacere este un adevarat deliciu de care te vei bucura impreuna cu toata familia, de la mic la mare.

Acest desert este ideal si pentru momentele in care ai musafiri neanuntati deoarece, tarta fara coacere se prepara extrem de repede iar gustul este pe masura. In consistenta „se ascund” doua ingrediente esentiale, si anume, laptele condensat si crema de lamaie.

Nici restul ingredientelor nu se lasa mai prejos, iar partea buna este ca nu sunt costisitoare, majoritatea poposind deja prin camara. In plus, dupa cum aflam inca din denumire, dulcele de astazi ne tine departe de flacara aragazului. Ce ne putem dori mai mult?

Ingrediente necesare pentru Tarta fara coacere:

  • 1 conserva de lapte condensat (indulcit), 396 de grame (aici vorbim despre laptele condensat vascos, obligatoriu indulcit, care se gaseste la conserva)
  • 1 lamaie mare (pentru un gust mai intens de citric, putem folosi si 2 lamai)
  • 150 de grame de biscuiti petit beurre
  • 80 de grame de unt
  • 250 de grame de smantana pentru frisca (neindulcita), batuta spuma tare

Mod de preparare Tarta fara coacere:

Incepem prin a spala bine lamaia, ca mai apoi sa razuim coaja acesteia cat mai fin. Biscuitii ii vom sfarama cat mai fin si ii vom muta intr-un castron incapator, dupa care ii vom acoperi cu untul topit. Amestecam compozitia pana cand biscuitii sunt bine impregnati cu untul.

In continuare, vom turna compozitia obtinuta intr-o tava cu pereti detasabili. Daca considerati ca este nevoie, puteti acoperi fundul tavii cu hartie de copt. Biscuitii se preseaza bine de tot in tava aleasa.

Separat, intr-un castron, se adauga laptele condensat (intreaga conserva), coaja rasa de la lamaie si zeama acesteia. Atentie mare sa nu scapam in compozitie si samburii lamaii. Totul se bate cu mixerul la o viteza mare, pentru aproximativ 5 minute, pana cand compozitia va creste in volum si se va ingrosa. Dupa ce am trecut cu brio si de acest pas, vom incorpora si smantana, amestecand cu o spatula.

Vezi si: Tarta cu struguri. Desert de toamna.

Crema obtinuta se aseaza in tava, peste compozitia de biscuiti si se niveleaza frumos. Ca si ornament, pe deasupra se poate „turna” crema de lemon si, din nou, nivelata cu grija. Ornarea cu migdale este un plus de aspect. Tarta fara coacere se lasa putin la frigider dupa care este numai buna de servit.

Pofta Buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here