tort cu iaurt si piersici

Chiar daca toamna bate la usa, canicula nu are de gand sa se evapore pentru moment deci, este momentul perfect pentru a ne racori cu un dulce rece.

Acest tort cu iaurt si piersici este usor de preparat iar partea buna este ca nu necesita coacere, in traducere, timp petrecut langa cuptorul mult prea incalzit. Ingredientele de care avem nevoie nu sunt doar delicioase ci si foarte sanatoase, intregul „proiect” devenind un adevrat dans pentru papilele gustative.

Ingrediente necesare pentru Tort cu iaurt si piersici

Blat: Pentru blat avem nevoie de 350 grame de nuca, 15 curmale (fara samburi), 2 linguri ulei de cocos, 1 lingura apa si 1 praf de sare.

Crema: Pentru crema vom pregati 700 grame de iaurt grecesc, 240 grame de lapte de cocos, 5 linguri miere lichida , ½ lingurita sofran, 2 piersici (care se pot inlocui si cu nectarine) si 4 smochine proaspete.

Mod de preparare Tort cu iaurt si piersici

In primul rand avem nevoie de un robot de bucatarie cu ajutorul caruia vom marunti nucile, dupa care vom adauga si restul ingredientelor necesare pentru blat si „ne jucam” pana cand obtinem o compozitie mai lipicioasa.

Blatul il turnam intr-o forma rotunda (cu fund detasabil, cam de 20 cm) si il nivelam frumos cu o lingura ori spatula. Cat timp pregatim crema, acest blat va sta la frigider.

Pentru ca a venit randul cremei, vom incepe cu sofranul peste care vom pune o lingura de apa fierbinte, lasandu-l la infuzat. Iaurtul grecesc se amesteca cu mierea si cu laptele de cocos dupa care adaugam si si sofranul infuzat plus o piersica taiata cubulete. Aceasta compozitie se toarna peste blat si se mai lasa la frigder pentru inca doua ore. La final, daca dorim, putem decora acest tort cu felii de piersica.

O reteta foarte simpla cu un gust delicios, nu?

P.S: Un alt desert pe care vi-l recomand, tot fara coacere si tot cu piersici il gasiti AICI.

Pofta Buna!

Sursa: andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here