tort fara coacere

Acest tort fara coacere este un desert ideal pentru zilele in care suntem presati de timp.

 

Pentru a prepara deliciosul tort fara coacere vom folosi fructe proaspete de sezon, usor de gasit si accesibile ca si pret.  Ne putem folosi de aceasta reteta ori de cate ori cei mici au pofta de ceva bun sau cand intampinam musafiri neasteptati deoarece nu este tipul de reteta care ne face sa pierdem mult timp in bucatarie.

Ingrediente necesare tort fara coacere :

2 cani cu afine

5 cani cu zmeura

¾ cani cu zahar pudra

Sucul de la o portocala mare ( sau doua mici )

1 1/4 cana cu smantana dulce

1 1/3 cana cu mascarpone

Un varf de sare

20 – 24 de piscoturi

Jumatate de lingurita cu esenta de vanilie

Mod de preparare :

Tortul fructat se prepara foarte usor si cel mai important lucru este ca nu trebuie sa folosim cuptorul.

Primul pas consta in adaugarea sucului de portocala peste zmeura, pe care le vom lasa la frigider pana cand pregatim restul ingredientelor. In continuare trebuie sa amestecam mascarpone cu zaharul pudra  si smantana cu vanilia si sarea. Dupa acest proces amestecam mascarpone cu smantana pana se incorporeaza.

Avem nevoie de o forma de copt sau de o farfurie plata de dimensiuni mai mari. Pe fundul farfuriei punem hartie de copt iar in cazul in care folosim o forma, atunci ii vom tapeta si marginile cu hartie.

Primul strat al tortului il formam din piscoturi rupte in bucatele. Continuam cu un strat de zmeura si unul de mascarpone. Reluam asezarea ingredientelor incepand cu piscoturi, zmeura si mascarpone. La final ornam tortul cu afine pe deasupra.

Il bagam la frigider si il lasam pentru  cel putin 3 ore.

In functie de sezonul in care ne aflam sau pur si simplu in functie de preferintele fiecaruia, putem sa folosim si alte fructe, oferind acestui tort fara coacere o aroma diferita.

Pofta Buna !

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here