Tortul Mojito

Tortul Mojito este un desert gustos care se prepara in aproximativ 30 de minute.

 

Daca iti place celebra bautura racoroasa Mojito, cu siguranta tortul Mojito te va incanta de-a dreptul. Acest desert este exclusiv pentru adulti deoarece contine rom.

Ingrediente necesare pentru tortul Mojito

Pentru aluat :

225 g de zahar pudra

225 g de margarina

225 g de faina

4 oua mari

1 esenta de vanilie

6 frunze mari de menta

Zeama de la 2 lime-uri

Pentru umplutura :

50 g de zahar tos

250 g de mascarpone

Zeama de la 2 lime-uri

1-2 linguri de rom alb

5 frunze mari de menta ( tocate fin )

1 esenta de vanilie

Pentru insiropat :

1 esenta de vanilie

250 ml de suc proaspat de lime

Coaja de la 1 lime

125 g de unt nesarat, taiat cubulete mici

3 galbenusuri de oua

175 g de zahar pudra

25 g de faina de porumb

Pentru decor :

Zahar pudra

Frunze de menta

 

Cum preparam tortul Mojito :

Nu va lasati intimidati de lista bogata in ingrediente. Acest desert nu este atat de greu de pregatiti precum pare iar rezultatul o sa va uimeasca.

In primul rand avem nevoie de 2 tavi de aceeasi dimensiune pentru cele 2 blaturi ale tortului. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Prepararea aluatului : mixam toate ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2 parti egale pentru cele doua tavi. Nivelam frumos aluaturile si le bagam la cuptor pentru aproximativ 18-20 de minute. Putem testa aluatul cu ajutorul unei scobitori. Daca aluatul nu se mai lipeste de scobitoare inseamna ca este gata.

Prepararea umpluturii : vom amesteca toata ingredientele la viteza mica pana cand obtinem o crema omogena si matasoasa. Daca amestecam prea mult riscam sa taiem mascarpone-ul.

Prepararea siropului : avem nevoie de o craticioara medie in care punem zeama de la lime, esenta de vanilie, untul si coja de lime, dupa care le aducem la stadiul de fierbere.  In acest timp amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul se dizolva. Dupa aceea putem incorpora si faina de porumb. Zeama de lime o turnam peste mixture de ou si amestecam. Tot ce am obtinut pana acum vom pune in craticioara si le lasam pe foc la fierbere, incet, pana cand se ingroasa siropul. Cand am terminat procesul vom lasa siropul la racit.

Primul blat il asezam pe un platou si turnam siropul peste, in forma spiralata pornind din interior spre margini. Deasupra asezam si al doilea blat.

Pe deasupra putem cerne zahar pudra sau putem prepara o glazura simpla din zahar pudra si putina apa. Putem decora cu frunze de menta proaspata si 2 felii de lime.

Pofta Buna!

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here