uleiul de cocos

Uleiul de cocos este un ingredient foarte important care se regaseste in industria produselor cosmetice.

 

Acest ingredient minune are o multitudine de beneficii si proprietati precum calmarea si regenerarea, care sunt ideale pentru ingrijirea pielii. Contine acizi grasi, acid lauric ( protejeaza si catifeleaza pielea ), proprietati terapeutice ( deoarece are efect antiseptic ) si ajuta la mentinerea unui nivel optim al PH-ului pielii. Cele mai multe intrebuintari pe care le are uleiul de cocos au stransa legatura cu ritualurile de infrumusetare. Sa vedem care sunt acestea!

  1. Poate inlocui pasta de dinti

Acidul lauric din compozitia uleiului de cocos distruge placa bacteriana vinovata pentru ingalbenirea danturii. Asadar, pentru dinti mai albi este recomandat sa ne clatim gura cu uleiul de cocos. Pentru un efect mai puternic, este necesar sa il tinem in gura aproximativ  15 minute.

Daca varianta mai sus mentionata nu va este pe plac, va puteti prepara propria pasta de dinti din urmatoarele ingrediente: ulei vegetal de menta, ulei de cocos si praf de copt / bicarbonate de sodiu.

  1. Ingrijeste pielea delicata a calcaielor

Tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim cremele obisnuite cu uleiul de cocos. Este o metoda naturala si foarte eficienta. Nu doar ca pielea sensibila si uscata din zona calcaielor se va reface intr-un timp foarte scurt, ci vom scapa si de crepaturi si cicatrici.

  1. Folosit pe post de balsam de par

Chiar si pentru par, uleiul de cocos aduce beneficii. Trebuie sa masam podoaba capilara ( dupa baie ), dupa care ne clatim cu multa apa. Efectele sunt : disparitia matretii, rezistenta firului de par si mai mult volum si stralucire.

  1. Combate vergeturile

In acest context, trebuie sa masam zona cu vergeturi, folosind miscari circulare si energice. Uleiul de cocos va estompa leziunile pielii, iar aceasta va ramane hidratata si catifelata.

  1. Ulei de cocos = scrub

 Se poate folosi ca si scrub deoarece este un bun emolient si calmant. In plus, poate fi folosit si de barbati, inainte sau dupa ce se barbieresc. Are efect chiar si anticelulitic, si fiind un produs natural, da rezultate mai bune decat cremele folosite in comert.

Pont: combina uleiul de cocos cu zatul de cafea sau cu malai si scortisoara, si acesta devine un bun exfoliant, care are si efect de reglare a circulatiei sangvine.

Uleiul de cocos se poate achizitiona din orice magazin naturist sau on-line de pe site-urile de specialitate. 

Recomandari:

1. Set I love Cocos

Setul contine: ulei de cocos, apa de cocos si faina de cocos. apa de cocos este 100% organica si este recomandata pentru gatit dar si pentru cei care depun mult efort fizic. Uleiul se prezinta in forma solida si este ideal atat pentru gatit cat si pentru diverse tratamente. Faina de cocos este potrivita pentru coacere, deoarece are mai putini carbohidrati decat alte tipuri de faina, si chiar mai putini decat multe fructe.


2. Ulei de cocos virgin Raw Ecologic / Bio

Este presat la rece din nuci de cocos proaspete, atent filtrat si prelucrat pentru a pastra puritatea si aroma naturala a fructului. Acest ingredient versatil poate fi folosit la gatit, pentru retete RAW sau ca produs/ingredient cosmetic de hidratare a pielii.

Informatii nutritionale

  • Energie 895Kcal / 3679kJ, 
  • Proteine <0.5g, 
  • Carbohidrati <0.5g din care zaharuri <0.1g, 
  • Grasimi 99g din care saturate 94g, 
  • Fibre <0.1g,
  • Urme de sare.

 

5 (100%) 3 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here