Unsprezece minute este un alt roman de succes al celebrului Paulo Coelho, care este incadrat in categoria Literatura Contemporana.

 

In romanul Unsprezece minute facem cunostinta cu povestea Mariei, o fata dintr-un sat Brazilian, care visa la intalnirea cu marea dragoste. Cu toate aceste vise, Maria isi da seama la o varsta destul de frageda ca “dragostea este un lucru cumplit care te face sa suferi…”.

In primele randuri ale cartii gasim un inceput clar fara urme de ambiguitate. Paulo Coelho incepe povestea in felul urmator : A fost odata ca niciodata o prostituata pe nume Maria.” Chiar daca la inceput o prezentam ca pe o fetita inocenta, suferinta si tradarea in dragoste o imping sa urmeze acest drum al prostitutiei, fapt ce o face sa se indeparteze de dorinta ei din copilarie. Cum ajunge sa se prostitueze? O intalnire pur intamplatoare din Rio de Janeiro o determina sa plece la Geneva, unde spera sa gaseasca faima si bogatie, insa sfarseste in strada, ca prostituata. In cele din urma, Maria devina tot mai fascinata de sex confruntandu-se cu propriile prejudecati.

“In clipa aceea, Maria invata ca unele lucruri se pierd pentru totdeauna. Mai invata sic a exista un loc numit “departe“, ca lumea era vasta, targul ei era mic…”

Chiar daca in carte gasim cateva scene mai deocheate, Unsprezece minute nu este un roman despre sex, ci despre povestea unei prostituate, in care gasim un fir de dragoste moderna si reala, care trateaza tema descoperirii de sine. Este vorba despre calatoria spre recuperarea puterii individuale si confruntarea cu proprii demoni pentru a ne afla “lumina launtrica”.

Citeste si : Recenzie – Pana cand ma voi vindeca de tine

Viata Mariei este data peste cap in momentul in care cunoaste un tanar pictor, de care se si indragosteste. Se simte prinsa intre doua drumuri si incearca sa se descopere pe sine. Are de ales intre placerea sexuala doar de dragul placerii sexuale si sexul in contextul dragostei, care implica mult mai multe trairi si sentimente.

In Unsprezece minute, Paulo Coelho ne invita la o lectura fascinanta care ne va tine in suspans pana la ultima fila.


unsprezece-minute

Titlu: Unsprezece minute

Autor: Paulo Coelho

Editura: HUMANITAS

An aparitie: 2014

Nr. Pagini: 261

5 (100%) 5 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here