vaccin impotriva cancerului

Un studiu publicat recent in ultimul numar al revistei Nature, ne prezinta progresele realizate in gasirea unui tratament al oricarui tip de cancer, si anume, vaccinul impotriva cancerului, care va salva multe vieti.

O echipa de oameni de stiinta  germani, din cadrul Universitatii Johannes Gutenberg, ne-au dezvaluit ca acest vaccin impotriva cancerului poate deveni in curand realitate, datorita descoperii din domeniul geneticii. Este vorba de refacerea legaturilor intre celulele imunitare pentru a putea ataca orice tip de boala.

Vaccinul pe baza de nanoparticule de ARN, s-a dovedit a fi un succes in experimentele derulate pe cobai, demonstrand ca declanseaza un raspuns imunitar puternic, iar testele care s-au desfasurat pe trei pacienti ( care sufereau de cancer de piele ) au demonstrat ca tratamentul este tolerat de organismul uman. Acest vaccin actioneaza impotriva moleculelor de cancer ca si cum ar fi o infectie virala.

Conform Agerpres,  coordonatorul cercetarilor, Prof. Ugur Sahin, directorul Centrului pentru Oncologie  Translationala a declarat : Abordarea pe care o prezentam poate fi considerata drept o noua clasa de vaccinuri cu aplicabilitate universala in imunoterapia cancerului “.

Aceasta potentiala terapie se realizeaza prin injectarea unor microparticule care contin cod genetic in organism. Dupa ce microparticulele patrund in organism, acestea pornesc in cautarea celulelor imunitare, invatandu-le sa recunoasca si sa atace diferite tipuri de cancer.  Este pentru prima data cand se reuseste actionarea direct din organism asupra celulelor imunitare. Pentru a realiza un vaccin specializat ( care va lupta impotriva celulelor canceroase si va elimina pericolul aparitiei bolii) , medicii au nevoie doar de profilul genetic al unei anumite tumori.

Orientarea impusa de echipa de cercetare se indreapta spre o clasa particulara de celule imunitare ( celulele dendritice ) aflate in cautarea corpurilor straine ce patrund in organism. Cercetatorii acestui vaccin impotriva cancerului, au demonstrat ca aceasta metoda determina un raspuns imunitar puternic, din partea limfocitelor T.

Pentru a confirma siguranta si eficienta acestui vaccin impotriva cancerului este nevoie de o serie de teste clinice mai concludente, deoarece pana in prezent a fost testat doar pe trei pacienti umani.

loading…


5 (100%) 3 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here