vegeta de casa

Vegeta de casa se prepara foarte usor si rapid, insa cel mai important aspect consta in faptul ca este 100% naturala.

Este indicat sa folosim vegeta de casa in locul celei din comert deoarece vegeta pe care o cumparam are un continut mare de sare, coloranti, conservanti si MSG.

Ce este MSG? Aceasta prescurtare vine de la Glutamat monosodic, un aditiv alimentar care provoaca pofta si mancatul in exces. Pe scurt, este o sare sodica din acidul glutamatic, un aminoacid non-esential folosit ca aditiv alimentar pentru a imbunatati perceptia gustului.

In concluzie, vegeta de casa este mult mai sanatoasa si avem siguranta ca nu contine tot felul de “adaosuri” care ne pot face rau intr-un fel sau altul.

Dupa cum va spuneam, aceasta reteta este usor de preparat si nu este costisitoare.

Avem nevoie de :

  • Telina
  • Morcovi
  • Gulii
  • Radacina de patrunjel
  • Ceapa
  • Frunze de telina
  • Frunze de leustean
  • Frunze de patrunjel

Cum preparam vegeta de casa :

Nimic mai simplu. Curatam telina, morcovii, guliile, patrunjelul si ceapa dupa care le dam pe razatoarea mica.

3024192Acum avem nevoie de ajutorul unui uscator ( deshidrator ) de fructe si legume. Daca nu aveti unul va sfatuiesc sa achizitionati un astfel de aparat deoarece este foarte util in orice bucatarie. Cu ajutorul unui uscator de fructe putem prepara o varietate de condimente si gustari sanatoase. Ca o mica paranteza va spun ca pe piata gasim acest aparat chiar si sub pretul de 200 de lei.

Puteti vedea aici ofertele eMag la deshidratoarele de legume si fructe.

Continuand cu ale noastre, urmatorul pas in prepararea vegetei consta in asezarea fiecarei legume ( separat ) pe cate o tavita plata a uscatorului. In mod normal morcovele coloreaza si restul legumelor dar fiind uscate separat, fiecare isi pastreaza culoarea.

Dupa acest proces urmeaza sa uscam frunzele. Daca nu stii cat timp trebuie lasate la uscat, poti consulta manualul aparatului unde vei gasi timpii de uscare pentru toate verdeturile si legumele.

Pentru a termina vegeta de casa mai ramane doar sa amestecam toate legumele uscate omogenizand continutul.

Pont : Pentru a obtine un praf asemanator cu cel din comert, putem macina vegeta obtinuta, in masina de cafea.


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here