volocopter

Volocopter este o combinatie dintre un elicopter si o drona capabila sa trans porte oameni. Practic este primul elicopter electric din lume.

Aeronava Volocopter este creata de o firma germana numita E-Volo care lucreaza de ani multi la dezvoltarea unui multicopter electric usor de manevrat.

Volocopterul functioneaza pe acelasi principiu ca  dronele fiind echipat cu 18 motoare electrice si fata de un elicopter clasic nu necesita kerosen un combustibil extrem de inflamabil si nici antrenamente speciale de pilotaj, acesta putand fi pilotat doar cu ajutorul unui joystick sau chiar cu o telecomanda de la sol.

Volocopterul creat de catre cei de la E-Volo se numeste Volocopter VC 200, si potrivit companiei acesta este primul pas spre dezvoltarea aparatelor de propulsie ecologice, usoare de manevrat si cu costuri scazute de intretinere.

La ora actuala acest model de Volocopter functioneaza cu acumulatori  Li-Ion care asigura o autonomie de 30 de minute, iar viteza maxima care poate fi atinsa este de 100 km/h. Cercetatorii germani de la E-Volo ne asigura ca se lucreaza la o varianta comerciala care sa mareasca autonomia bateriilor si care sa poata transporta mai mult de o persoana. Cu un consum redus de energie si cu costuri de intretinere mult mai mici fata de un elicopter normal, exista toate sansele ca pe viitor acest tip de volocopter sa poata fi utilizat pentru transportul public de persoane si chiar si pe post de taxi fiindca fiind usor de manevrat, este foarte accesibil pentru oricine care vrea sa invete sa piloteze repede si in plus nreuseste sa stea singur in aer chiar si fara interventia pilotului.

Compania E-volo a anuntat ca deja se pot face precomenzi, iar o versiune comerciala de Volocopter  ar ajunge la pretul de 300.000 de euro. Mai multe detalii veti putea afla in clipul oficial de prezentare al celor de la E-Volo despre Volocopter -VC200.

Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here