walkcarWalkCar poate fi numita si “masina de buzunar” deoarece este atat de mica incat incape intr-o geanta. Acest nou mijloc de transport a fost inventat de inginerul japonez Kuniako Saito, care doreste sa inlocuiasca mersul pe jos si este raspunsul sau la hoveboard-ul marca Lexus.

WalkCar are aceeasi dimensiune si forma ca a unui laptop si ruleaza cu o viteza maxima de 10 km/ h. Autonomia acestuia ajunge la 11,5 km iar principiul de functionare este asemanator cu cel al unui Segway. Directia poate fi schimbata in functie de cum iti distribui greutatea de pe un picior pe celalalt. Timpul necesar pentru incarcarea acumulatorilor nu depaseste 3 ore si cu siguranta ai nevoie de ceva talent pentru a invatat cum sa iti ti echilibrul pe noua inventie japoneza.

Inventatorul WalkCar, Kuniako Saito declara ca : “Ideea mi-a venit dupa ce m-am gandit ce fel de gadget as putea folosi pentru transport, pe care sa il pot purta totodata mereu cu mine, intr-o geanta. Un prieten mi-a cerut sa-i fac un asemenea transportor”.

Corupul acestui nou mijloc de transport este facut din aluminiu si rotile sunt alimentate de baterii LitiuIon dezvaluind o miscare incredibila si o plimbare placuta. Desi inventatorul sau nu vorbit deloc despre autonomia acestuia, cu totii speram ca bateriile sa tina mai mult de 100 de metri.

Ce altceva poate sa faca acest mini-transport?

Ei bine, nu este un banal dreptunghi pe care ne putem plimba ci acest WalkCar are si alte atributii. Se descurca cu usurinta printre obstacole, poate urca pante cu inclinatii mari si poate sa impinga chiar si un carucior cu rotile. Pentru WalkCar, terenul denivelat sau gropile nu constituie o problema, acesta avand capacitate performanta.

WalkCar a fost amplu promovat de la inceputul anului trecut, acesta urmand a se lansa pe piata din Japonia anul acesta.

Pentru cei care isi doresc un nou mijloc de transport si anume WalkCar, se pot face precomenzi iar pretul acestuia este de 100.000 de yeni, adica 733 de euro, un pret pe masura efortului.

loading…


Voteaza Articolul!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here