Rapadura, cunoscut si sub numele de zahar in trestie integral este obtinut prin simpla evaporare a sucului de trestie de zahar. Rapadura este un tip de zahar cu o textura suprinzatoare deoarece este nisipos, umed, moale si mult mai inchis la culoare decat celelalte tipuri de zahar. Are o aroma delicata de caramel.

Rapadura este un zahar integral obtinut din trestie de zahar, produs dupa o metoda traditionala si nu este rafinat. Drept rezultat, Rapadura are un aspect mai opac si mai nisipos spre deosebire de zaharurile clasice, in forma de cristal, cu care suntem obisnuiti.

Datorita obtinerii pe cale cat mai naturala a zaharului Rapadura, se pastreaza si o buna parte din nutrienti. De asemenea, este posbil ca nuanta produsului sa difere de la un lot la altul sau de la un produs la altul.  

Spre deosebire de zaharul alb, acest tip de zahar contine saruri minerale, in jur de 140mg/100g de magneziu, 110g de calciu, fier si potasiu. Zaharul Rapadura este mai putin tratat decat alte tipuri de zahar, chiar si fata de tipurile de zahar care contin mai multa melasa. Melasa este substanta care confera culoarea inchisa zaharului. Rapadura este un tip de zahar bogat in vitamina A, in vitaminele B1, B2, B6 si niacina. In plus, zaharul Rapadura ne poate proteja de carii datorita numeroaselor vitamine si minerale pe care le contine.

De ce ar trebui sa inlocuiesti zaharul clasic cu Rapadura?

-deoarece Rapadura este bogat in fructoza, zaharoza si glucoza;

– si-a conservat toate sarurile minerale, vitaminele si acizii aminati din trestia de zahar;

– spre deosebire de zaharul rafinat, acesta contine vitaminele B1, B2, B5 si E.

– este ideal pentru prepararea produselor de patiserie, le confera o aroma delcioasa de caramel.

Zaharul Rapadura se poate gasi in magazinele bio si in magazinele bio online. Profita si tu de beneficiile sale.

Rapadura poate inlocui cu succes celelalte tipuri de zahar, in orice reteta insa nu se poate folosi pentru a indulci cafeaua sau ceaiul din cauza gustului sau puternic caramelizat. Rapadura este cea mai sanatoasa alegere pentru a-ti indulci preparatele.

Produs Recomandat:

Zahar Rapadura din Trestie Integral – 500 grame

zahar rapadura

Acest produs oferit de Rapunzel este obtinut prin dezhidratarea sucului de trestie presata la rece si provine 100% din agricultura ecologica. Intrebuintat pentru bauturi, dulciuri si pentru copt, acest tip de zahar are urmatoarele valori nutritionale (per 100 gr.): 1615kj / 380kcal, 0 grame de grasimi din care 0 grame de acizi grasi saturati, 95 de grame de carbohidrati din care 95 grame zaharuri, 0 grame fibre si proteine, precum si 0 grame de sare.

Provenit din Paraguay, zaharul rapadura are un gust placut de caramel. Atentie! Pentru a evita formarea de bulgari, ambalajul trebuie inchis bine dupa prima desigilare.

Vezi Detalii Si Pret

5 (100%) 2 votes

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here