zucchini-cu-parmezan

Zucchini cu parmezan este un preparat usor de realizat, nu contine multe calorii si prezinta foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra.

 

Acest zucchini cu parmezan poate fi consumat ca atare sau se poate servi drept garnitura pentru alte preparate.

Va spuneam ca zucchini este un aliment foarte sanatos deoarece este bogat in potasiu, contine numeroase substante nutritive precum fosfor, magneziu, cupru si vitaminele C, B1 si B6. Daca incluzi aceasta leguma in aimentatia ta, faci foarte bine pentru ca stimuleaza digestia, previne bolile de inima sis cade tensiunea.

 

Acum ca am aflat cate ceva despre zucchini este timpul sa trecem la treaba.

Ingrediente necesare pentru zucchini cu parmezan :

  • 4 zucchini
  • 2 lingurite de sare
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 150 de grame de parmezan
  • 1 capatana de usturoi
  • Piper negru ( in functie de gust )

  Pe aceeasi tema : Salata cu zucchini si porumb la gratar

Mod de preparare zucchini cu parmezan :

Incepem prin a curata zucchini-ul de coaja dupa care il dam prin razatoare. Trebuie sa obtinem fasii subtiri. Peste zucchini ras adaugam sarea si ii transferam intr-o strecuratoare. Ii lasam asa timp de 15-20 de minute.

In continuare vom pune o lingura de ulei de masline la incins dupa care adaugam ceapa tocata. Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam 4-5 minute.

Adaugam si zucchini rasi si ii lasam pe foc aproximativ 2 minute. La final adaugam parmezanul ras si amestecam in continuare. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu permitem ingredientelor sa se lipeasca de tigaie.  In functie de gust adaugam putin piper sau oricare alt ingredient care ne este pe plac.

Pofta buna !

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here